Most rakósbottal használom, de eme elkészítési forma strapabíróbb lehetőséget biztosít match illetve feederbotos horgászathoz is. A fotók egyértelműen mutatják a folyamatot, gyerekjáték elkészíteni.

Kedvenc horgászmódszerem

A legjobb pillanat
Nézzük hogyan készítem én a kenyércsalimat:

Vegyünk egy csomag toast kenyeret

Vágjuk le a széleit

Tegyük mikrohullámú sütőbe 20-30 másodpercre

Amíg forró szórjuk meg poraromával

Majd egy sodrófa segítségével préseljük bele


Tegyük simítózáras tasakba, hogy a horgászatig ne száradjon ki a kenyér

Mielőtt bezárjuk, szívószállal szívjuk ki a nagyja levegőt a tasakból


Csináljuk meg többféle aromával


Kész vannak az aromás kenyércsalik

A lyukasztó, amivel kivágjuk a csalit a kenyérlapból

Látható, hogy a szettben több különböző méretű lyukasztó van, így az apróval keszegezni lehet kis horoggal, csatornapecák jó csalija, a nagyobbakkal pontyozom. A csalizás könnyű, beleszúrjuk a kenyérlapba a "lyukasztót", néhányszor oda-vissza megforgatjuk és így a kiszúró pálca fejében marad a kenyérkorong. A horgot úgy vezetjük a csaliba, hogy a kiszúró fejen található hasításnál jöjjön ki a horog hegye, és tovább forgatva egészen az horogöbölbe kerül a kenyér, ezután csak egyszerűen a horognál fogva kiemelem a szerszámból.

Forgatva beleszúrom a kenyérlapba

Kiemelem

Beleszúrom a horgot, heggyel a hasíték irányába

A horogöbölig forgatom és kiemelem a szerszámból

Ha mindent jól csinálunk

Akkor meglesz a jutalom

Érdemes kipróbálni

segal
