Egy horgászmódszer, ami mindig változik - Des Shipp a változó etetőanyag taktikákról

Des négy éve alkotta meg a Sonubaits Match Method Mixet, ami a legnépszerűbb etetőanyag lett a finomszerelékes horgászok körében. Des szerint azonban   változnak az idők.
Des Shipp az angol csapat tagja, valamint a Parkdean Masters kétszeres bajnoka. Sikerét nagy részben annak köszönheti, hogy mindig egy lépéssel előbbre jár ellenfeleinél, és a fogáshoz a legjobb módszereket fejleszti ki.

Kétségtelen, hogy a feederes horgászat ma rendkívül népszerű. Gyakran találkozhatunk vele versenyeken is, de azt hiszem bizonyos pályákon már nem olyan eredményes, mint valaha volt. Azért döntöttem úgy, hogy új etetőanyagot készítek, mert gyakran előfordult, hogy voltak ugyan enyhébb rántásaim, de ezekből soha nem lett normális kapás. Ezek után a kisebb rántások után a spiccem mozdulatlan maradt, amiből arra következtettem, hogy a halak az összes etetőanyagot kitúrták a kosárból. Éppen ezért egy olyan etetőanyagot kellett készítenem, ami ellen tud állni a halak kezdeti érdeklődésének. Egy ilyen etetőanyag keményebb és ragadósabb a megszokottnál.

Így született meg a 50:50 Method Paste. Ian Day-el közösen, egy ragadós, nehéz etetőanyagot készítettünk, ami nagyon sokoldalúan felhasználható, attól függően, hogy épp mire van szükségünk. Most már biztos lehetek benne, hogy az etetőanyagom leér a fenékre, és a ragadós anyag jól megdolgoztatja a halakat. Ennek köszönhetően több elhúzós kapásunk lesz, és persze több halunk is!

Kemény, ragadós keverék készíthető belőle, amely lassabban oldódik ki a feeder kosárból,
jól bírja a dobást és ezért mély vízre is alkalmas.

Jól használható a Method Moulddal, mert könnyedén összegyúrható és nagyon tömény. Ez azt jelenti, hogy a becsapódáskor nem esik szét, és a pontyok nehezebben tudják kitúrni a kosárból. Vagyis abban a tudatban horgászhatunk, hogy az etetőanyag a kosárban marad, kellő vonzerőt biztosítva a halaknak. Mély vizekben szintén nagyon hatásos lehet, mivel csak minimális része jön le a kosárról a becsapódás után, ami azt jelenti, hogy az etetőanyag pontosan ott fejti ki hatását, ahol akarjuk, nem pedig szétszóródva. Mint a neve is utal rá, nem csak etetőanyagként használható, hanem rakós botos horgászathoz pasztát is készíthetünk belőle, egy kicsivel több víz hozzáadásával.

Hála a magas halliszt és pellet tartalomnak, az így gyúrt paszta rendkívül jó minőségű. Nedvesebb vagy keményebb mixek egyaránt elképzelhetők a zacskóban található újdonsággal. A keverék sokoldalúsága miatt mindig tartok magamnál egy zacskót, mert szinte az összes olyan pályán használható, ahol a feederes vagy pasztás horgászat lehet a nyerő.

A gyors és pontos dobásokhoz a Preston Innovations Flat Inline Feeder kosarát ajánljuk, az etetőanyag megfelelő betöltéséhez pedig a Quick Release Method Mould gyorstöltő szerszámot, szintén a Preston Innovations kínálatában.  

Forrás: sonubaits.com