Cikkek

Válasszon kategóriáinkból

Pontyozás a Dunán bolognaival

A HorgászShow-n elhangzott két előadás közül most Papp József, Pontyozás a Dunán bolognaival című prezentációját mutatjuk be a videón.

Tartós kapcsolat - Újdonságok testközelből 1.rész

Előbb vagy utóbb mindenki eléri azt, amikor a szülei szerint „benő a feje lágya”. Ilyenkor érik meg valaki arra, hogy egy tartós kapcsolata legyen. A Korum mérnökei szerencsére nem tették ilyen magasra a mércét, hisz az általuk megálmodott Dura-Bead család már szinte bárkinek elérhető.

Pontyos órák

Egyik este kiderült, hogy másnap 10 órától egész nap szabad leszek. Mi mással űzhetném el az unalmamat, mint egy jó kis pecával. Ilyen dolgok, mint takarítás stb. másnap is megvárnak.

Horgásztippek - A versenykeszegezésről feederbottal

A feederbajnokság állomásai erősen keszeges pályáknak mondhatóak, a keszeghorgászat feederbottal szerintem több odafigyelést, komolyabb gondolkodást és aprólékosabb munkát igényel, mint a method horgászat, akár felszerelés akár a csalogatóanyag összeállításáról legyen szó. Sok kérdés érkezik hozzám eszközökről, szerelékekről, „titkokról”, így az alábbiakban megosztom veletek, az általam használt termékek és eszközök egy részét, melyek használtak, karcosak, koszosak, hiszen napi használatban vannak, viszont mind-mind sokat próbált remek eszköz.

Hosszú előke, avagy a verseny horgászat alapjai

Eddigi horgászataim során a method módszer volt az, amit a leggyakrabban alkalmaztam. Azonban a jövőbeni céljaim között szerepel az országos bajnokságon való részvétel. Mivel ezeken a versenyeken a nemzetközi feeder szabályzatnak megfelelő végszerelék használata kötelező, ezért a mostani horgászataim lényege az, hogy minél jobban megismerjem a finomszerelékes technika eme ágát.

Talpam alatt suhan a ….

A redőny alatt beszűrődő fény hamar felnyitja a szemeimet, pedig nem terveztem a korai kelést. Így jár az ember gyereke, ha nem engedi le teljesen… Ránézek az órámra és azzal a lendülettel teszem is vissza a polcra. Korán van még! Az ágy is mintha csak azt mondaná, ráérsz még, ne siess, és már húz vissza. Takaróm, mint valami kígyó, egyre jobban körém fonódik és nem ereszt. Egy darabig küzdök ellene, de végül csatát nyer a szövetkígyó, így lustálkodom még egy keveset. Kis idő múlva aztán újra harcba indulok a szövetszörny ellen és magam alá gyűröm a fogva tartómat.

Abaliget TOP MIX módra

A mostani horgászatunk alkalmával ismét egy methodos kalandra csábítunk el benneteket kedves olvasók, a Baranya megyei Abaligeti horgásztóra. Ezen a vízen a közelmúltban a TOP MIX atyja Papp József és fia Zoltán is szerencsét próbált.

Panel program

Emlékeztek még a 80-as 90-es évek hazai tele-regényére? Egy lakótelepi panelház lakóinak életét mutatta be hétről hétre. Megvan? Emlékeztek? Jó, mert ennek az írásnak semmi köze nem lesz hozzá. Maximum annyiban, hogy panelházak árnyékában horgásztam.

Pusztató - a horgászparadicsom

Az idei évben megrendezésre kerülő első Megyei Egyéni Feeder Bajnokságnak köszönhetően leltem rá a lakhelyemtől nem is olyan messze található kis falu gyöngyszemére, erre a 6 hektáros tóra.

III. TOP MIX - PRESTON Feeder Kupa 2

Augusztus 10-én szép napos, meleg, de eléggé frontos időben került megrendezésre a III. TOP MIX - PRESTON Feeder Kupa horgászverseny, az ideális adottságokkal rendelkező 40 ha horgásztavon, Kisgyalánban.
A TOP MIX feederversenyek történetében ez a harmadik ilyen verseny, de a PRESTON csak a tavalyi évtől adta nevét a versenyhez, így a második alkalommal rendeztük közösen.
A verseny helyszíne pedig nem a „megszokott” kocka tó, így aztán fel lett adva a lecke a versenyzőknek is. Meg kellett oldani a halfogást, mely az első fordulóban igazán nem volt egyszerű.

TOP MIX tavasz

Tavasszal egyik kedvenc vizemen készítettünk Gyulai Ferivel remekbe szabott filmet egy jó horgászatról. Fotók nem készültek, "csak" film. Jó szórakozást hozzá!

III. TOP MIX - PRESTON Feeder Kupa

III. TOP MIX-PRESTON Egyéni Feederbotos Horgászverseny két fordulóban a Kisgyaláni horgásztavon.

A vad Maros

Egy régen megígért látogatásnak tudtam eleget tenni, Robi cimborám hívott meg Aradra, egy pihenéssel egybekötött horgászatra a Maros folyóra.

Roller Pulla Bush (görgős gumivezető és feszítő) beépítése

Egy érdekes és ötletes kis szerkezetre hívom fel a rakósbotos horgászok figyelmét és egyben megmutatom ennek a top szetbe való beépítését is.
A Preston elkészítette a Pulla Bung-ot, mellyel fárasztás közben lehet a gumi erősségét szabályozni, melynek eredménye képen vékonyabb gumival is meg lehet fogni, meg lehet szákolni a nagyobb testű halakat úgy, hogy nem kell a top szetre még 1-2-3 tagot pluszban rátenni, vagy a ládáról fölállva fárasztani.

A Tisza-tó közelebbről

Ez a cikk nem főként egy horgászat bemutatásáról fog szólni, hanem szeretnék néhány információval szolgálni a Tisza-tóval kapcsolatban, mivel sokan nincsenek tisztában, ennek a természetes (kis részben mesterséges) víznek a szépségével. Pusztán motiváció szerzés szempontjából igyekszem minél több fontos dolgot elmesélni erről a vízterületről.