alma Top Mix

Cikkek

Válasszon kategóriáinkból

Horgásszunk kenyérrel

Tél van.  Ilyenkor jut egy kis idő előszedni a nyáron kipróbált ötleteket-okosságokat, fotókat, papírra vetni az információt, megszerkeszteni a képeket, hogy a kísérletező kedvű horgászoknak újabb lehetőségeket adjunk a kezébe.  Egy egyszerű, fogós horogcsalira hívnám fel a figyelmeteket, ami nem újdonság, sőt talán a legősibb csali, mert hát ki ne próbálta volna gyerekkorában derékig állva a vízben a nádas mellet, egy szál úszós bottal a kenyérrózsát vagy a paprikás kenyeret…


Két biztos siker

Tommy Pickering, az angol Feeder Csapat vezetője megmutatja, hogy nyerhetünk több versenyt és foghatunk több halat!


Versenyről-versenyre: Hidegvízi keszegezés

Minden versenyhorgász elkezdi valahol. Legtöbben apáinktól vagy dédapáinktól lessük el az alapokat, sokan vagyunk akik barátainkkal osztjuk meg tapasztalatainkat, míg vannak akik pályáját mentorok segítgetik. Ki hamarabb, ki később ér el sikereket, ki kitartóbb ki türelmetlenebb, de mindannyian akik éveket töltünk el versenyzéssel, előbb utóbb sikereket érünk el. A sikerhez vezető út sok esetben azonban rögös, főleg azoknak, akiknek nincsenek készen kapott információik, akik mindent maguknak próbálnak meg kitapasztalni. Hosszú idő után Ők lesznek sikeresebbek, hisz az így megszerzett tudás sokszor aranyat ér, ám ehhez nagyobb kitartás kell párosuljon. A jövő bajnokainak sok esetben ott a kimeríthetetlen információ bázis, amit az internetes írások tartalma takar. Ehhez szeretnék hozzájárulni sorozatommal, amin keresztül bepillantást lehet nyerni abba, hogyan készülök fel a versenyekre. Ígérem, semmi olyat nem teszek, amit ne próbálhatna ki bárki. Ezek nem szentírások, csak iránymutatások, sokszor olyan részekkel, amik visszaköszönnek máshonnan is.


Egy horgászmódszer, ami mindig változik - Des Shipp a változó etetőanyag taktikákról

Des négy éve alkotta meg a Sonubaits Match Method Mixet, ami a legnépszerűbb etetőanyag lett a finomszerelékes horgászok körében. Des szerint azonban   változnak az idők.

Des Shipp az angol csapat tagja, valamint a Parkdean Masters kétszeres bajnoka. Sikerét nagy részben annak köszönheti, hogy mindig egy lépéssel előbbre jár ellenfeleinél, és a fogáshoz a legjobb módszereket fejleszti ki.


Rakósbot gumizása tökéletesen

Milyen gumit használjak a rakós botomhoz? Talán ez az a kérdés, amit a leggyakrabban feltesznek Tommy Pickering korábbi világbajnoknak. Itt az egyszerű válasz, ami minden pontyos vízben alkalmazható!

XIV. TOP MIX Kupa, Balatonújlak

Az idei évben 14. alkalommal rendezzük meg a TOP MIX Kupa Nyílt Egyéni Horgászversenyt. A verseny helyszíne ebben az évben is a Nyugati-Övcsatorna (Balatonmáriai-árok) Balatonújlak melletti szakasza lesz. A szép környezetben lévő, halban gazdag csatorna egyenletes feltételeket, meglehetősen sok halat és jó, kényelmes körülményeket biztosít a versenyzők részére.

Fagypont alatt

TÉL.
Mit is mond nekünk ez a szó. Lassan már semmit! Évszakokról már nem nagyon beszélhetünk. De lépjünk tovább.
Megérkezik a hideg, jön a Karácsony, befagynak a vizek, halakat, maximum a szobámban, az akvárium előtt ülve láthatok. Szép látvány ez is, de valahogy most nem erre vágyom.

Egy horgász két etetőanyaggal

Március közepén járunk, én pedig régóta szerettem volna kijutni kipróbálni, összehasonlítani két etetőanyagot, de valami mindig közbeszólt. Amikor végre kijutottam a kiszemelt tóra a portán mondták, hogy nagyon sokan vannak, nem is biztos, hogy lesz hely. Na de sikerült találni két helyet egymás mellett az egyik tó végében.

II. TOP MIX - PRESTON Feeder Kupa, 2015 Balatonújlak

2015. Április 25-26-án kerül megrendezésre a II. TOP MIX – PRESTON Feeder Kupa. A rendezvénynek a Nyugati-övcsatorna balatonújlaki szakasza ad otthont. A verseny a Horgászklub feeder ranglistaverseny második állomása.

December fekete leple

Bevallom, van némi adósságom eme írás kapcsán. Decemberre szántam, de másként alakult. Kimagyarázni ki lehetne a dolgot, de minek! Jobb később, mint soha, ahogyan a mondás is tartja! Az időszerűségét tekintve aktuális, így hát annyira nem bánt ez a tartozás. De most törlesztem!

PRO SERIES Dévér Method Mix- a dévérek álma

A legvégére hagytam a PRO Series etetőanyag család dévéres etetőjét. Igazából a sorrendiségre nincs magyarázat, egyszerűen így jött ki. A helyszín és módszer változatlan maradt, csak az etető változott.

Hidegvízre hangolva

Október közepén jártunk, már erőteljesen hűltek a vizek, de én bizakodó voltam, hogy a korianderes aromával nem „lőhetek” mellé…

Tovaúszó gondolatok 2. rész

A hétköznapokból jól megszokott csörgés töri darabokra álomképemet. Mit csörgés? Ricsaj! Erőt merítve csukott szemmel tapogatva keresem az elkövetőt. Megvagy, ez az! Nyomkodok mindent, csak hallgass már el! Végre újra csend borítja be szobámat. Ágyszomszédom apró nyögésekkel tudatja, hülye vagyok, hogy ilyen korán kelek. Nem is magyarázkodom. Meleg csókot lehelek homlokára és elindulok a konyha felé. A forró kávé és annak kellemes illata úgy indít be, akár a motort az első benzinfröccs.

Spiccbotos kalandozás – Decemberi Hajnal

A minap, pakolás közben kezembe akadt egy könyv. Horgász Kalendárium 1992. Lapjait jócskán megbarnította már az idő. Hiába, huszonkét év nagy idő! Belelapoztam, és úgy döntöttem, hogy este, ha mindennel végeztem beleolvasgatok. A lapokat forgatva, rengeteg megfakult gyerekkori emlék elevenedett fel hirtelen. Van a könyvben egy fejezet, ami a kis folyóvizek horgászatáról szól. Ifjú titánokként rengeteget jártunk a közeli Gaja patakra, mert akkoriban még nagyon jó víznek számított, de hol van az már… Minimális cuccal kergettük a halakat, és nem is eredménytelenül. Eszembe jutottak a poros földutakon való biciklizések, szöcskefogás a térdig érő fűben, amivel majd a domolykókat kergettük. A nyári viharok, amik elől hol az erdőbe, hol a nádasba, hol pedig a magunk építette kis fedezékekbe húzódtunk be. Hol voltak akkoriban még a bojlik, pelletek és a különböző mega-giga szuper csalik?! Nem kellett más, csak egy bot, némi etetőanyag, csali és már lent is voltunk a víz mellett. Jól éreztük magunkat és ez volt a lényeg! Elmerülve az emlékekben, el is határoztam, hogy a következő „merényletet” az egyszerűség jegyében, spiccbottal fogom végrehajtani.

Pokol Tüze Method Mix – még a halak száját is csípi

A harmadik teszt napra a PRO SERIES Pokol Tüze Method Mix etetőjét vittem magammal. A helyen, távolságon és módszeren nem változtattam. Az időjárás változott annyit, hogy erős és hideg északi szél fújt. Ezért aztán megmozdulni sem nagyon volt kedvem, nemhogy fényképezni.